Tjänster

Skador och reparation

Vi utför alla slags reparationer av gelcoatskador. Vi lagar allt stort som smått. Vi lagar alla sorts plastskador. Det är inte bara båtar som vi lagar och tillverkar utan allt du kan tänka dig, Jetskies, kåpor etc.

Service Motor/Drev

Drivlinan är hjärtat i båten och det är ytterst viktigt att underhålla detta på ett korrekt sätt. Vi utför service och underhåll enligt specifikation och serviceprotokoll från motorleverantörena. Vi arbetar med de flesta motortillverkarna på marknaden.

Installationer

Polering

Polering av gelcoat kräver tid och det går absolut inte att fuska sig till ett perfekt resultat. Många gånger behöver man börja med att slipa skrovet för att få bort den sönderbrända ytan och där efter börja polera upp ytan till igen. Många båtägare har säkert varit med om att man polerar ytan innan sjösättning och allt ser kanon bra ut, och kort tid efter börjar det gradvis se dassigt ut igen i gelcoaten. Hör av er så berättar vi mer.

Vårt polerprogram

 • Båten besiktigas
 • Båten tvättas noggrant
 • Båten maskeras upp kapell plockas av
 • Gelcoaten korrigeras och poleras varsamt noga i olika steg
 • Båten behandlas enligt kundens önskemål
 • Perfektion

Polering och Keramisk ytbehandling

Vi har under många år specialiserat oss på båtvård och keramisk behandling av båtar. Tidigare har man tagit de produkter som fanns på bilsidan och applicerade det på båtar. Problemet är att det inte håller för den tuffa miljön en båt befinner sig i.
Gelcoaten utsätts och bryts ner av uv-strålning, salter och luftföroreningar. Med ett omsorgsfullt arbete polerar och korrigerar vi gelcoaten ifrån oxidering och repor så att ni får fram en extremt spegelblank yta. Ytan blir så mycket bättre än när båten var i nyskick.

Teakarbeten och behandlingar

Med en extrem noggrannhet hjälper vi er att förnya ert teakdäck till dess ursprungliga lyster.

Slipning/Lagning

Vi överför våran kunskap av perfektion av polering till slipning av er teak på båten. Med största omsorg och precision.

Behandling

Efter slipning behandlar vi ert teakdäck efter ert önskemål.

Perfektion

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Även om det är oerhört elastiskt och hårt, är teak inte motståndskraftig mot de negativa effekterna av det hårda elementen och överanvändning av aggressiva teakrengörare. Dessa aggressiva rengöringsmedel tar bort massa från träet, mjukar upp caulksömmarna och minskar hälsan och livslängden för ett teakdäck avsevärt.

Under tiden som teak åldras, dess naturliga gyllene nyans ändras till ett silvergrått utseende. Av dessa skäl krävs slipning av teakdäck med jämna mellanrum för att behålla sin naturliga, estetiskt tilltalande gyllene färg. Som angivits ovan kan exponering för elementen ta ut sin rätt på ert däck, liksom användningen av aggressiva rengöringsmedel, vilket leder till för tidigt åldrande och eller förvittring av ert teakdäck.

Epoxybehandling/ Bottenmålning

Vi är branchledande på bottenbehandlingar och förespråkar miljömedvetna lösningar. En båtbotten behöver klara att stå emot både fukt och beväxning utan att tumma på effektiviteten. Detta utför vi på Expolio åt dig. Håll havstulpaner och annan beväxning borta med en bra bottenmålning på din båt. Vi guidar dig genom dem giftfria och kopparbaserade färgerna på marknaden.

Vinterförvaring

Vinterförvara din båt hos oss på Expolio. Vi erbjuder vinterförvaring i vår varmhall, kallhall eller utomhusförvaring med nyckelfärdiga lösningar.
Vi har stor erfarenhet när det kommer till hantering av båtar och stark kunskap gällande omhändertagande. Vi använder enbart dom bästa produkterna och är branchledeande när det kommer till rekonditionering och renovering.
Är du i behov av en auktoriserad första service på din nya båt/motor? Inga problem, i vårt nätverk av samarbetspartners finns alla fabrikanter.

Lämna nyckeln till oss och låt oss ta hand om er båt under vintern. Vi kan hämta och lämna båten där det passar er bäst.

TRYGG OCH SÄKER FÖRVARING I VARMHALL

I våra varmhallar förvarar vi båtar i ett kontrollerat klimat, avseende temperatur och luftfuktighet. Här kan du vinterförvara din båt och vara säker på att undvika frostskador och mögelpåväxt.

Båthallarna har ett skalskydd med brand- och stöldlarm kopplat till ett vaktbolag. All personlig tillgång till hallen är begränsad. Detta för att minimera risken att obehöriga får tillträde.

Detta ingår i förvaringen

 • Bottentvätt
 • Utvändig tvätt
 • Motorkonservering
 • Förvaring i varmhall/kallhall/utomhus
 • Avpallning inkl pallmaterial
 • Underhållsladdning
 • Uppstart motorer, kontroll olja.